forts roadtrip!

Publicerat: 2010-10-27 / 16:30:09 | Kategori: Allmänt

Okej bered er på ett långt inlägg men ni får stå ut helt enkelt, måste ju få berätta lite ;)!

Glömde ju nästan av att berätta om den sjuka dagen och roadtripen jag och jenny hade! Dagen började i katastrof! Vi skulle ta bilen och åka och rida kvart i 7 men då var det nada bensin i bilen och hon som hade stallet hade ingen bensin heller och kunde bara ta 2 personer i bilen och vi var 3 så hon kunde inte hämta oss och alla bensinmackar var stängda så det slutade med att vaktmästaren kom och hämtade oss och körde oss till stallet. På vägen skulle vi ta ut pengar men då funkar inte en enda bankomat, självklart. Så där fick vi lite panik också men vi löste det tillslut ändå som tur var. Sedan blev det en härlig ridtur på stranden i underbart väder!

Efter detta åkte vi tillbaka till hit och jag och Jenny gjorde oss iordning för att dra på roadtrip på vår lediga dag. Vi började att tanka 10 euro sedan tankade vi 10 euro till efter att ha kört några mil för vi tänkte det var bäst så. Vi skulle till en jättefin strand på sydsidan så vi hade en lång väg att köra. Vi fortsatte att köra och bensinen försvinner för varje sekund. Så kommer vi till en skylt där det står Elafonisis (stranden) 3 mil. Jaha tänkte vi...vi har inga pengar, närmaste bankomat är 3 mil åt andra hållet vilket betyder att fortsätter vi till standen och sen ska tillbaka har vi 9 mil till en bensinmack och bankomat och vi har inga kontanter. Hur gör vi? Äh vi forsätter!

Bensinkoll nr 1:


Vi fortsatte och körde med "kopplingsmetoden", ner med kopplingen och rulla i alla nerförsbackar! Väl framme vid stranden tänkte vi oj detta gick ju jävligt bra! Vi kunde ju rulla hela vägen nästan, hur bra som helst kollar på mätaren:

6 mil till en bankomat och bensinmack hade vi nu.

men om det nu rullade på så bra på vägen dit betyder det att....det är ju för fan uppför nästan hela vägen tillbaka!! Vafan! Aja nu tänker vi inte så mycket på det sa vi och solade och chillade på stnaden ett tag innan det började blåsa för mycket så då bestämde vi oss för att åka tillbaka! Alltså vi skrattade och var så nervösa så jag kan inte ens beskriva det ^^! Vad skulle vi göra lixom!? Med fyra mil kvar och bensinen farligt lite kvar stannade vi till mitt ute i ingenstans vid en bensinmack, skrapade ihop alla mynt vi hade, YES 2 euro och 30 cent! Det tankar vi för!

Jag kan inte beskriva känslan haha det va lixom bara att hoppas på det bästa och skratta åt situationen! Och vet ni vad? Vi kom fram till staden med bensinmack och bankomat!

Grattis till oss!
Bensinmätarkoll vid tankning:

Jaa vad ska man säga? Jag vet man kan köra en bit när lampan är tänd men här är man mitt ute i ingenstans, byar där det finns typ 2 hus, vägar som man inte tror är vägar, risken att köra fel är mycket stor, gubbar vid fik som inte fattar engelska, det är ju inte som hemma där man kan ringa efter bärgninghjälp i värsta fall, nej här är det hårda bud som gäller ^^! hahah men fan vilket äventyr!

Vi lovade varandra att dra till chania på vägen hem och käka mat om vi lyckades komma tillbaka! Så middag blev det vid hamnen i solnedgången! Alltså vilken underbar dag jag hade! Sjukt jäkla kul!

Så nu fick ni ta del av vårt lilla äventyr ;)!
Här kommer lite mer bilder :)




Igår blev det även då en tripp till Chania för mys på kvällen :). "Okej vi tar en grupp bild!" Vad händer? Jo vi gör oss redo så kommer dani springandes och ska ställa sig jämte carro. Så hör man en smäll...då har Dani sprungit rakt in i bildörren som stod öppen xD! Hahahaha så jävla kul!


Och...ofta dom har starbucks här? Sverige hallå??


<3


Regn på kreta!

Publicerat: 2010-10-27 / 15:08:17 | Kategori: Allmänt
Jaa här regnar det lite idag, inte jättekul alltså men kan ju inte vara fint väder alltid inte. Jag satte klockan för att äta frukost på hotellet innan dom stänger 10, ja ni läste rätt, vi får äta hotellfrukost varje dag! MMMMMMMMMMMM va gott!! Finns verkligen så mycket gott och massa med frukt så det är underbart! Efter frukosten var det dags att göra lite nytta istället för att bara vara ledig hela tiden. Det är inget tennisfolk här denna veckan och idag går det ändå inte att spela tennis så jag fick i uppgift att städa guiderummet. Det är rummet där alla tennis saker, cykel saker, pingis saker, kopieringsapper, broschyrer och arbetskläder finns. Ja ni kan ju förstå att det fanns en del att plocka iordning för där hade folk rännt in och ut hela sommaren och aldrig har där blivit städat så nu var det dags!

När jag vek alla kläder fick jag en mycket ÄCKLIG överraskning! Där inne hade en katt eller råtta typ var och kissat en jävla massa så jag sprang till toan, tvättade händerna typ 10 min sen var det handskar på och fortsätta. fy fan va vidrigt det luktade men det var tvunget till att göras! Sen blev det en god lunch och skriva lite skyltar till luncher.

Nu sitter jag och chillar på frasses bara och har inga planer alls för dagen. Vi får se vart dagen har att erbjuda. Vad ska ni hitta på idag :)? En fråga bara till alla där hemma...ser jag i syne eller är det vinterjackor ni har på er redan :O?

<3

Roadtrip!

Publicerat: 2010-10-26 / 10:51:58 | Kategori: Allmänt
Sitter just nu i repan har haft veckans första tennislektion. Snacka om slapp vecka! Men får ladda upp inför nästa vecka då det kommer bli lite halvt galet. På fredag kommer ju sista gästerna, känns helt konstigt!

Aja igår var min "riktiga" lediga dag. Vi började dagen med att ta en ridtur i soluppgången (hur underbart var inte det!) och sen blev det en roadtrip som blev galet kul!! Hahah alltså vi är inte riktigt kloka tror jag men kul vare och vad som hände ska jag berätta lite senare för jag har massa bilder som jag ska lägga in och visa er med så då tar jag det samtidigt ;).

Pappa, jag kan ju meddela att jag ärvt din känsla för bensinmätare iaf och mamma du har nog rätten att säga att jag är lika tokig som min kära far när det kommer till sånt. Ja ni två förstår nog lite ;)

<3

Lördag!

Publicerat: 2010-10-23 / 13:42:43 | Kategori: Allmänt
Hallå allihopa! Här är allt fortfarande grymt bra! Tiden går dock lite väl fort faktiskt, jag vill ju ha kvar värmen och solen och vara BRUN! Men snö kan med vara mysigt, eller?

Kollade massa bilder innan från massa fester och videos och sånt och snacka om att det känns konstigt. Alla är ju spridda lite överallt i världen nu. Vart tar gymorna vägen?

Vill ju bara fråga alla hur det är så här kommer till några av er men ni andra tell me!

Hanna dig har jag ju snackat med senast idag så där vet jag ju lite ;)
Alexandra, hur mår du, några framtidsplaner? Uppdatera mig på allt :D!
Ida och Julia: London hur jävla underbart har ni det inte :D?
Olivia, Simone, Karin, Amanda: cash flow ;)? Hur är norge bruuds?
Fiona: Hur va mallis? Blir det norge för dig med?
Kajsa: Hur är Milano?
Sanna: Galet underbart måste ni ha det i Australien!
Olivia: Hur går det med jobbytet eller stannar du i Varberg :)?
Maria: Oj vad vi har att ta igen och snart ses vi ;)

Fatta hur spridda vi är ute i världen och här är inte ens alla som är ute på lite äventyr! Massa mer jag vill ha lite updates från!! Helt galet!

Ajaa till sommaren då blir det reunion till max!

Här kommer lite bilder från kreta iaf så ser ni lite vad jag har haft för mig :)

Fotbollskväll!


Finmiddag ;)



Tacokväll!


Roadtrip!


Födelsedagmiddag för Gustaf!


Galsnaste barnkalaset för Henke-Penke och Gustaf!


<3

21 dagar!

Publicerat: 2010-10-19 / 10:14:42 | Kategori: Allmänt
Då är det 21 dagar kvar till hemkomst! Det har varit lite sisådär väder det sista och jag har inte solat mkt alls men idag är det superväder så nu ska jag snart hem och pressa!! SKA vara brun när jag kommer hem fast det är väl ingen risk att jag är lika vit som er ;) hahah! Lever man i sverige på vintern blir man ju vitare än snö! USHA!

Haft 1 timmes lektion idag sen börjar jag halv 4 igen och jobbar till halv 6 så en skön dag med andra ord! Efter kvällens jobb blir det hem och sova lite kanske sen är det BARNKALAS i Plaka (plaka heter det där vi bor). Henke- Penke och Gustaf har fyllt år så dom ska ha, ordagrant (säger man så?), barnkalas. Fått inbjudningskort och allt haha såååå kul!

Det enda som skiljer detta från ett riktigt barnkalas är väl Rakin ;)! Inte vart på något barnkalas där barnen dricker alkohol ;) Och medelåldern som ligger på typ 21 år men annars så! KUL!

Ha det så bra!

<3


25 dagar!

Publicerat: 2010-10-15 / 10:24:52 | Kategori: Allmänt
Shit tiden går fort! Har vart här i 3 veckor idag och bara 25 dagar kvar nu! Kan typ inte tro det...

Jag har haft galet lite tennis denna veckan så igår ville jag jobba lite mer så frågade om jag fick jobba på något annat område istället för att vara ledig. Först skulle jag bära tallrikar i servisen men sen fick jag välja mellan det eller jobba i köket. Jag valde köket och tjena va kul det var! Helt sick! Fick lägga upp alla förrätterna, hjälpa till med maten och fixa massor! Nu hoppas jag att jag får jobba där någon mer gång! Typ nya yrket?! TYYYYYYP!

Nu är det mitt första repa-pass som gäller och ikväll blir det min första egna transfer, ÄNTLIGEN :D!

Hoppas ni har det bra där hemma! Ses om 25 dagar!

<3


Klockrent!

Publicerat: 2010-10-11 / 19:48:05 | Kategori: Allmänt
Hahahahaha alltså min pappas kommentar precis:
Jag: Har lärt mig massa grekiska nu!
Pappa: Calimera (betyder god morgon)
Jag: Calinichta säger man nu
Pappa: Aha vad betyder det? I min värld är det en liten kyckling med ett äggskal på huvudet!
Jag: Hahahaha god kväll betyder det!
Pappa: Ok. Tecknad figur på 70-talet.....och ja det fanns tv då!

Hahahah så jävla kul och här sitter jag och asgarvar på frasses. Alla frågar om jag är okej!?


ledig!

Publicerat: 2010-10-11 / 19:27:13 | Kategori: Allmänt

Ledig har jag vart hela dagen och vilken bra dag jag haft! Skulle till Chania med Dani, Kakan och Jenny så åt frukost på hotellet vid halv 10 sen va planen att ta personalbilen dit men den va sönder så då skulle vi  ta taxi eftersom det inte gick någon buss men då bangade Karin och Jenny så det var bara jag och Daniela kvar. Men vi gav oss inte och taxi på 2 pers skulle bli lite dyrt så vi kom på den fiffiga idén, nämligen lifta! Men vi är ju inte så modiga av oss vad gäller liftning så det slutade med att vi frågade en dam påväg hem, när vi typ gett upp, om vi fick skjuts och hon va så snäll och skjutsade oss till grannbyn där vi kunde ta bussen. Tack tanten!

Så buss blev det och i Chania blev det kolla i massa affärer och fönstershopping. Gudarna ska veta vad svårt det var! Det riktigt kröp i fingrarna på mig! Attans va svårt det var att verkligen inte få handla massa och jag lyckades komma därifrån med endast ett halsband och en glass :). BRA JOBBAT KALLAS DET!

Sen åkte vi buss tillbaka och då var det middag på hotellet. Fick till och med efterrätt i form av smällt vit choklad och en brownie, MUMS!

Nu sitter jag på frasses efter en perfekt dag och ska väl hem om en stund med lite film och mys.

Glassen! Smaker som oreo, bueno, snickers, hubba bubba, smurfglass, bounty och massa mer! FÖÖÖR GOTT!



<3


2010-10-10

Publicerat: 2010-10-10 / 20:11:11 | Kategori: Allmänt

Ja idag är ett kul datum inte sant!? Frågan är vad jag gjort av dagen...Anna Matilda Wannberg! Nej men jag hade lektion med knattarna 08.45-09.45 sen var det ingen som hade bokat lektion så jag blev ledig. Och vad gjorde jag? Jag gick hem, la in tvätt, degade i sängen och snackade med dani, hängde upp tvätt, gick och köpte en giro (mat), gick hem, åt, hängde upp ännu en maskin, somnade som en stock i sängen, vaknade av alarmet 10 i 5 för att gå ner och äta middag på hotellet men blev bara ett databesök på frasses istället för internet på hotellet fungerade inget vidare.

Men nu har jag iaf vart och käkat vid havet med gustaf, en av guiderna, och snackat en bra stund. Underbart att kunna sitta vid havet och bara vara och äta gott! Ingen stress!

Imorgon är jag ledig så då hoppas jag på att göra nåt roligt, kanske åka till chania som inte blev av förra gången. Tar dagen som den kommer helt enkelt!



Grillkväll på sqidbay:



<3


i´m alive!

Publicerat: 2010-10-09 / 19:36:18 | Kategori: Allmänt
Ja shit här blir inte mkt uppdatering här inte! Men jag har det fortfarande lika bra! Kan inte fatta jag redan vart här i 2 veckor, tiden går ju sjukt fort! Vädret har vart galet bra men i förrgår så blev gud lite väl kissignödig! Lite väl onödigt mkt! Haha tjena vad det regna! Jag gick till jobbet vid 4 i monsunregn för att säga att lektionen tyvärr blev inställd (nehe?) och sen hjälpte jag till i servisen lite istället. På kvällen blev regnet lite mildare så jag tog tillfället och började gå hemåt. Jag hade kommit ca 100 meter sen vräkte det ner som aldrig förr igen! Jag var helt totalt pisseblöt....så när jag kom hem tänkte jag lägga mig och kolla film och käka massa frukt som jag köpte med mig men vad hände då? Jo elektriciteten hade försvunnit i endast vårt rum...typiskt! Som tur var så har frida och linda alltid sin nyckel på fönsterbrädan så jag gjorde mig hemmastadd där istället ;).

Ja så idag ville elektriciteten samarbeta igen men så enkelt ska det väl inte vara nej för nu finns det inget varmvatten istället...snark :P!

Men jag ska inte klaga för mkt! Livet leker, nästan lite för mkt ;)! Jag bara gillaré!

<3


kreta kreta kreta!

Publicerat: 2010-10-04 / 11:13:40 | Kategori: Allmänt

Kanon väder!!!! Sjukt varmt och jag är ledig :)! Sitter just nu på frasses, ett café, och väntar på linda. Jag, hon, kakan och leon ska och köra go-kart eller jag ska nog bara kolla på för sen ska dom släppa mig i chania. Tänkte gå runt lite och kolla. Ska köpa ett halsband som finns där med :). Är ledig hela dagen så vill hitta på något. Dock är det galet bra solväder idag men det får vänta faktiskt ;)

Igår hade jag massa lektioner och hade till och med lektion för barnklubbsledarna, henke och frida. Hahah sjukt kul ;)! Riktigt kul video har jag men tar ju sån tid att ladda upp och har lite bråttom så ska försöka lägga upp den senare ikväll typ :)

Nej nu ska vi dra så vi hörs sen :)




<3


Lördag!

Publicerat: 2010-10-02 / 19:22:09 | Kategori: Allmänt
Hej igen!
Jag vet, det blir lite dåligt med uppdatering men jag har inte så mycket tid eller vilja till att sitta vid datan. Vill ju inte sitta inne i det fina vädret vettni ;)! Jag har det fortfarande helt underbart och kan inte fatta att jag redan vart här mer än 1 vecka! Helt sinnes vad tiden går fort! I måndags var och åkte gokart, sen filmkväll, i tisdags var vi ute en sväng på Atlantis (en bar), i onsdags åkte vi typ 12 pers av personalen till en grannstad och spelade fotboll hela kvällen, restaurangen och kockarna mot guiderna, barnklubben och jag, i torsdags var vi i rethymnon på kvällen och käkade och myste sen igår åkte jag med transfer hela dagen. Fick lyssna och försöka lära mig för nästa vecka blir det jag som kör transfer. Det ni!

Blir lite mer jobb denna veckan men det är bara kul, då händer det lite! Jaa, annars då, vad ska man berätta? Livet leker, brännan är rätt stabil just nu, jobbet är chill...perfa! Hinner inte riktigt längta hem faktiskt. Såklart jag saknar mina vänner och familj men jag har det verkligen bra här nere så tiden bara flyter på ;)!


Denna satt i vårt rum på väggen!! Fattar ni hur äckligt! Sen finns det tydligen skorpinjoner på vår balkong som hälsar på rätt ofta!?

Har massa fina bilder men internet vill inte samarbeta just nu så får lägga upp dom senare :).

<3


RSS 2.0